Регистрация

Затварят бакалиите - Агенцията по храните ще казва къде какво да се продава

Автор: standartnews.com 09 март 2011 , 4 коментара

Кварталните бакалии са на път да останат в историята. Малките магазинчета да продават само определени стоки. Те ще бъдат подбирани според търговската им площ от агенцията по безопасност на храните. Това съобщи в интервю за "Стандарт" нейният шеф д-р Йордан Войнов.

"Не може в един хладилник да се държат месо, риба и кашкавал", обясни той. В бакалиите обаче нито има място за втора витрина, нито пък собствениците могат да си я позволят.

Целта на новата мярка е да не се продават стоки с изтекъл срок на годност и да се спазват правилата за съхранение на продуктите, посочи Войнов.

Обричат ни на фалит, скочиха дребни търговци. Те обясниха, че по принцип зареждат малки количества от много стоки, за да направят нужния оборот за наем и скромна печалба.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души