Колкото по-често човек се храни навън, толкова по-труден става изборът на заведение в "малка" София, където - да сме честни докрай - кулинарните жанрове са доста ограничени. И в крайна сметка се оказваме заключени между едни и същи 4-5 ресторанта, които посещаваме къде по навик, къде (и това е по-важната причина) заради риска да останем недоволни, ако ги сменим.
Затова и екип на "Капитал" и гурме списанието "Бакхус" създаде кратък списък с изпробвани заведения, групирани според няколко основни повода: за работна среща, за непретенциозно хапване или за по-специален повод. Списъкът няма претенции за изчерпателност, той отразява опита и преценката на създалия го екип. Разбира се, персоналният опит е различен за всеки и е възможно преживяванията на други да се различават от описаното. Надяваме се, не драстично.
Четете целия текст на сайта на "Капитал"